Rosa lyxglas

Rosa lyxglas

Av: / Foto: Erik Karlsson
30 min
8 personer
Festlig dessert som står klar i kylen. Serverar du i champagneglas så tänk på att använda skedar med långt skaft!
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 3 st ägg
    2. 11/4 dl strösocker
    3. 250 g mascarponeost
    4. 250 g djupfrysta hallon
    5. 16 st mandelkakor
    6. 1 dl vitt vin eller fläderblomssaft
  1. Garnering

    1. strössel, gärna guld- och silverfärgat
    2. ev 8 färska hallon

Gör så här

    1. 1.

      Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa ner mascarponeosten.

    2. 2.

      Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd varsamt ner dem i mascarponekrämen. Mixa hallonen och vänd ner dem lite slarvigt i krämen. Doppa kakorna i vinet.

    3. 3.

      Varva kräm och kakor i 8 glas. Börja och sluta med krämen. Kan förvaras kallt några tim fram till serveringsdags då glasen garneras med strössel och ev hallon.

Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?