Ronnies Festfiskgryta

Ronnies Festfiskgryta

Av:
En generös fiskgryta är bästa middagsmaten. Perfekt att bjuda på! 5 stjärnor 45 min. 20 ingredienser
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      600 g torskfilé eller lax 1 tsk salt, 2 morötter, 1 fänkål 1 palsternacka, 1 msk olivolja 3 vitlöksklyftor, skivade 2 msk finhackad timjan eller 1 tsk torkad, 3 lagerblad 7 dl vatten 2 fisk/grönsaksbuljongtärningar 1 burk körsbärstomater (400g) 3 dl torrt vitt vin 1/2 citron, finrivet skal och pressad saft salt och cayennepeppar 200 g skalade räkor 1 kg färska blåmusslor/burkmusslor TILL SERVERING Aioli / creme fraiche (vitlöks)bröd ugnsrostat parmesanost, finriven

    2. 2.

      1.Skär fisken i kuber. Salta. Tvätta musslorna (dra bort ev ”skägg”)/alt. öppna burk. 2.Skala och fintärna grönsakerna. 3.Värm olja i en gryta. Fräs grönsaker, vitlök, timjan och lagerblad hastigt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin. Låt sjuda ca 25 min. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar 4.Lägg fisk och musslor ovanpå. Låt dem sjuda/ånga tills musslorna öppnat sig och fisken är klar.

    3. 3.

      5.Släng de musslor som inte öppnat sig. Pilla ut musslorna ur sitt skal. (låt några skal vara kvar för utseendet). Lägg på räkorna 6.Servera med aioli/creme fraiche, ugnsrostat (vitlöks)bröd med finriven parmesanost ovanpå vid serveringen

Är innehållet i detta recept olämpligt?