Romtårta med kräftstjärtar

Romtårta med kräftstjärtar

Av: / Foto: Ulla Alderin, Tine Guth Linse
20 min
8 portioner
Släpp loss kreativiteten och skapa en smörgåstårta, trevligt för alla gäster att dela bland alla andra munsbitar.
Fler recept på:
Bröllop, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 6 skivor vitt landgångsbröd ⒼⓁ
  1. Fyllning

    1. 175 g kräfstjärtar (spara ca 20 stycken till garnering)
    2. ½ gul lök
    3. 2 hårdkokta ägg
    4. ½ knippe dill
    5. 2 msk fint skuren gräslök
    6. ca 1 dl crème fraiche Ⓛ
    7. salt och peppar
  2. Garnering

    1. ca 1 dl crème fraiche Ⓛ
    2. 1 msk majonnäs
    3. kräfstjärtar
    4. gräslök
    5. svart stenbitsrom
    6. citron
    7. dill
    8. 3 skivor kallrökt lax

Gör så här

    1. 1.

      Kantskär bröden och lägg dem tre och tre i två lager ovanpå varandra. Lägg en tallrik över som är cirka 20 cm i diameter och skär med hjälp av den ut en rundel av brödet.

    2. 2.

      Fyllning: Grovhacka kräfstjärtarna. Hacka lök, ägg och dill. Blanda ner övriga ingredienser till fyllningen och bred den på den ena rundeln. Lägg den andra rundeln ovanpå.

    3. 3.

      Garnering: Blanda crème fraiche och majonnäs. Bred ut i ett slätt lager på kanten och runtom hela tårtan så att det täcker. Garnera med kräfstjärtar, gräslök, stenbitsrom, citron, dill och lax.

Fler recept på:
Bröllop, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?