Romrussintryffel

Romrussintryffel

Av: / Foto: Anders Norrsell
90 min
30 st
Lyxiga tryffelkulor som rullas i hyvlad ljus choklad.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk rom
    2. 1/2 dl russin
    3. 175 g mörk choklad
    4. 75 g nougat
    5. 1 dl vispgrädde
    6. 1/2 dl florsocker
  1. Garnering

    1. 100 g ljus choklad

Gör så här

    1. 1.

      Häll rom över russinen och låt stå någon tim.

    2. 2.

      Hacka chokladen och dela nougaten i bitar. Värm grädden på svag värme tills den sjuder. Dra kastrullen av värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält och tillsätt sedan nougaten. Rör tills den också smält. Sikta ner florsockret och romrussin.

    3. 3.

      Häll tryffelmassan i en form, ca 15x18 cm, med bakpapper och ställ kallt 1 tim eller tills det går att forma massan.

    4. 4.

      Garnering: Hyvla chokladen från kanten med osthyvel. Forma tryffeln till runda kulor. Rulla kulorna direkt i chokladen. Förvara i burk i rumstemperatur.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?