Romantisk räkgryta med smördegshjärtan

Romantisk räkgryta med smördegshjärtan

Av: / Foto: Kent Jardhammar
Ljuvlig räkgryta som är perfekt om du vill överraska någon speciell på alla hjärtans dag. De frasiga smördegshjärtanen som serveras till får alla att smälta!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 1 kg räkor med skal
    3. 1 gul lök
    4. 3 paprikor i olika färger
    5. 1 msk smör
    6. 1 msk curry
    7. 2 vitlöksklyftor
    8. 1/2 dl fisk- eller hummerfond
    9. 2 dl vatten
    10. 2 dl grädde
    11. 1 dl chilisås
    12. 2 msk vetemjöl
    13. 1 tsk sambal oelek
    14. 1 tsk salt
    15. 1/2 tsk vitpeppar
  1. Garnering

    1. Romkorn
  2. Smördegshjärtan

    1. 1 smördegsplatta
    2. 1 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Tina och kavla ut smördegen en halv gång större, och ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått. Picka dem med en gaffel och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Pensla med äggula. Grädda dem i 200° ca 8 min.

    2. 2.

      Skala räkorna.

    3. 3.

      Hacka löken. Strimla paprikorna fint. Stek löken i smör och curry i en stekpanna. Tillsätt paprikan och fräs den snabbt. Lägg över allt i en gryta.

    4. 4.

      Pressa över vitlöken. Vispa ihop fond, vatten, grädde, chilisås och mjöl och häll det i grytan. Koka upp och tillsätt sambal oelek, salt och peppar. Sjud i 3 min. Tillsätt räkorna och koka upp grytan precis före servering. Garnera med romkorn. Servera med smördegshjärtan, vildris och en sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?