Rom bollar

Rom bollar

Av: / Foto: Elisabeth Jörgensen
90 min
40 st
Chokladbollar med en twist. Välj gärna en rom med mycket smak. Går självklart bra att rulla i kokos eller vad man nu önskar, men råsockret passar utmärkt till romen. Romen kan även den bytas ut till önskad spritsort.
Annons

Ingredienser

    1. 7 dl Havregryn
    2. 0.75 dl råsocker
    3. 0.75 dl ljust muscavadosocker
    4. 1 dl kakao
    5. 1 msk vaniljpulver
    6. 200 g smör (rumsvarmt)
    7. 2 msk espresso
    8. 4 msk rom
    9. råsocker eller annat för att rulla i

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop alla ingredienser, var noga så att det inte är några klumpar av smöret kvar Rulla bollar i önskad storlek, de kan bli ganska mastiga när det är rom i så rekommendationen är ganska små. Smaka gärna.

    2. 2.

      Ställ in i kylskåpet för att stelna

    3. 3.

      Rulla bollar i önskad storlek, de kan bli ganska mastiga när det är rom i så rekommendationen är ganska små. Smaka gärna.

    4. 4.

      Rulla i råsocker

Är innehållet i detta recept olämpligt?