Rökt skagen på ägghalva

Rökt skagen på ägghalva

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 8 st ägg
    2. 1 st äggula
    3. 1 tsk dijonsenap
    4. 1 tsk färskpressad citron
    5. 1/2 dl rapsolja
    6. 1/2 dl rökt rapsolja
    7. 200 g skalade räkor (500 g med skal)
    8. 2 msk färskriven pepparrot
    9. 1 msk finskuren gräslök
    10. ngra droppar citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten, koka 9 min o spola med kallt vatten.

    2. 2.

      Gör majonnäsen: vispa samman äggula, senap o citronsaft. Vispa sedan i vanlig o rökt rapsolja, droppvis först o sen i en fin stråle när du ser att ser att majonnäsen går ihop. Se till att ingredienserna håller samma temperatur så minskar du risken att den skär sig. Smaka av med salt o peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?