Rökt sik med sikromskräm

Rökt sik med sikromskräm

Av: / Foto: http://www.gp.se/livsstil/mat/
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 hel rökt sik, à cirka 600 g
    2. 1 knippe dill
    3. 2-3 msk smör
    4. 1 st citron
    5. 2 dl crème fraiche
    6. 1-2 msk riven pepparrot
    7. 100 g sikrom
    8. svartpeppar
    9. flingsalt
  1. Grönsaker

    1. Färskpotatis
    2. rädisor
    3. sockerärter
    4. morötter
    5. färsklök
    6. blomkål

Gör så här

    1. 1.

      Rensa och filea fisken och lägg upp på ett uppläggningsfat.

    2. 2.

      Dela grönsakerna och ångkoka dem någon minut beroende på storlek och tillagningstid.

    3. 3.

      Blanda hackad dill med smält smör, citronsaft och flingsalt. Häll blandningen över grönsakerna och vänd försiktigt runt.

    4. 4.

      Blanda crème fraiche, pepparrot och rivet citronskal. Rör ner sikrom och smaka av med salt, citronsaft och svartpeppar.

    5. 5.

      Servera siken med sommargrönsakerna och sikromskrämen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?