Rökt laxrulle med pepparrot på crostini

Rökt laxrulle med pepparrot på crostini

45 min
12 Portioner
Servera drömlika aptitretare med rökt lax, färskost, pepparrot och citron på hemlagade crostini.
Fler recept på:
Jul, Citron, Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 300 g rökt lax i fina skivor
    2. 50 g färskost
    3. 50 g crème fraiche
    4. 1 st citron - zest
    5. 1 msk pepparrot - riven
    6. salt och peppar
  1. Crostini

    1. 12 skivor formbröd
    2. olivolja
  2. Topping

    1. 150 g laxrom

Gör så här

    1. 1.

      Bred ut plastfilm på köksbänken. Lägg laxskivorna omlott längs med plasten, men spara några centimeter plast längs kanterna. Rör ihop färskost och crème fraiche. Tillsätt övriga ingredienser, blanda och smaka av.

    2. 2.

      Bred ut röran över laxen och rulla försiktigt ihop till en rulle med hjälp av plasten. Ta sist tag i plaständarna och rulla ihop som en smällkaramell. Lägg i frysen i några timmar så går det lättare att skära upp rullen sedan. Skär upp laxrullen i 1/2 cm tjocka skivor.

    3. 3.

      Crostini + montering: Stansa ur rundlar, lite större i diameter än laxrullarna, ur formbröden. Pensla dem med olivolja och baka i ugn vid 130° i 15–20 minuter, tills de är spröda. Lägg de skivade laxrullarna på rundlarna och toppa med laxrom.

Fler recept på:
Jul, Citron, Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?