Rödvinssås

Rödvinssås

Av:
40 min
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk smör
    2. 1 st schalottenlök
    3. 2 msk råsocker strö
    4. 4 dl rödvin
    5. 4 dl vatten
    6. 1 msk balsamvinäger
    7. 4 msk kalvfond
    8. timjan
    9. 1 msk maizena
    10. 2 msk smör
    11. salt

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka schalottenlöken.

    2. 2.

      Fräs löken i smör, strö över socker och låt det bli lite brunt.

    3. 3.

      Blanda ned vin, vatten, balsamvinäger och kalvfond. (Ta gärna i lite timjan också om du har.)

    4. 4.

      Låt koka ned tills ca 3 dl återstår (går att förbereda fram till detta).

    5. 5.

      Här kan man sila av såsen om man vill ha den helt slät, men det är inte nödvändigt. Blanda ut maizena i lite vatten och rör ned i såsen, låt koka upp så den tjocknar något.

    6. 6.

      Rör ned smöret och smaka av, salta vid behov.

Är innehållet i detta recept olämpligt?