Rödvinssås

Rödvinssås

Av:
Rödvinssås till bl.a. Oxfilé
Annons

Ingredienser

  1. Sås

    1. 2 Msk Socker
    2. 1,5 Msk Balsamvinäger
    3. 2 Dl Rödvin
    4. 2 Dl Vatten
    5. 3 Msk Kalvfond
    6. 1 Msk Maizena
    7. 1 Msk Smör

Gör så här

    1. 1.

      Här får du tips på en suuuupergod rödvinssås till oxfilé: Smält 2 msk strösocker i kastrull tills det är gyllenbrunt. Vispa ner 1 1/2 msk balsamvinäger (passa dig, det fräser till och stänker! Och vispen fastnar, men det gör inget, det löser snart upp sig igen) och häll på 2 dl rödvin och 2 dl vatten (går bra med matlagningsvin om man vill ha alkoholfritt, men annars kokar alkoholen bort). 3 msk kalvfond ska också i, sen får det puttra i en kvart. Hit kan du förbereda flera timmar innan!

    2. 2.

      Precis innan servering kokar du upp såsen, reder av med 1 msk maizena majsstärkelse utrört i liiiite vatten. När det kokat upp så rundar du av såsen med 1 msk smör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?