Rödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglass

Rödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglass

Av:
70 min
6 personer
Syran i vinet framhäver jordgubbarnas arom och sötma.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g jordgubbar
    2. ½ dl strösocker
    3. 2 dl rött vin, mjukt och bärigt
  1. Färskostglass:

    1. 250 g vaniljglass
    2. ½ vaniljstång
    3. 50 g naturell färskost

Gör så här

    1. 1.

      Snoppa jordgubbarna. Blanda dem med sockret och häll på vinet. Låt blandningen stå och dra 1-2 timmar i kylen.

    2. 2.

      Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Låt glassen tina något. Vispa den mjuk tillsammans med vaniljfrön och färskost.

    3. 3.

      Servera glassen genast tillsammans med de marinerade jordgubbarna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?