Rödvinsbakade plommon med pistasch

Rödvinsbakade plommon med pistasch

60 min
4 Portioner
Smarriga plommon bakade med kanel, stjärnanis och rödvin. Servera med grädde och pistaschmandlar.
Annons

Ingredienser

  1. Rödvinsbakade plommon med pistasch

    1. 4 st stora - röda plommon
    2. 1 msk råsocker
    3. 1 tsk Smör
    4. 1.5 dl rödvin
    5. 5 tsk Socker
    6. 1 st kanelstång
    7. 2 st Stjärnanisar
  2. till servering

    1. 0.5 dl pistaschmandlar - skalade
    2. Vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta plommonen och skär ett kryss på toppen med en vass kniv, så djupt att du nuddar kärnan. Lägg plommonen i en skål och häll över vinet, låt dra i 30 minuter. Sätt ugnen på grill. Ta upp plommonen ur vinet och placera dem med krysset uppåt i en form med bakplåtspapper i botten. Lägg en liten klick smör på varje plommon, strö över råsocker och ställ in högt upp i ugnen.

    2. 2.

      Grilla tills skalet krullar sig en aning och sockret smälter samman med smöret, cirka 8–10 minuter. Häll vinet i en kastrull och tillsätt socker, lägg i kryddorna och låt sjuda tills sockret smälter. Sila. Hacka pistaschmandlarna. Lägg upp ett plommon på varje assiett, skeda över ett par skedar rödvinssås på varje och strö över pistaschmandlar.

    3. 3.

      Servera med vispad grädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?