Rödvinsbakade päron med chokladsås

Rödvinsbakade päron med chokladsås

25 min
6 personer
Päron inkokta i vin med chokladsås ringlat på.
Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 6 st päron
    2. 3 dl rödvin
    3. 2 msk citronsaft
    4. 2 msk honung
  1. Chokladsås:

    1. 100 g mörk choklad
    2. 1 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Skala päronen, skär av en bit av botten så de kan stå upp, gröp ur kärnhuset med kniv eller äppelurkärnare. Lägg i ugnsfast form.

    3. 3.

      Rör ihop vin, citron och honung. Häll över rödvinsmarinaden. Baka i ugn i cirka 10 minuter. Snurra på päronen under ugnsbakningen, så att marinaden kommer åt hela frukten. Päronen ska ha mjuknat lite, men behöver inte vara genommjuka.

    4. 4.

      Smält chokladen i vattenbad. Rör i grädden lite i taget. Servera såsen varm (när den svalnar stelnar den, då blir smeten till tryffel).

Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?