Rödspätta med kantarellsås

Rödspätta med kantarellsås

Av:
30 min
4
Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600g rödspätta
    2. 1 st ägg
    3. 25g smör
    4. 1 dl ströbröd
    5. 1 tsk salt,peppar
    6. 1 pkt spenat
    7. 1 kg potatis
  1. kantarellsås

    1. 250 g kantareller
    2. 2 msk smör
    3. 1/2 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 2 msk vetemjöl
    6. 3 dl mjölk
    7. 1 dl grädde
    8. 1/2 tärning grönsaksbuljong

Gör så här

    1. 1.

      Stek svampen i smör, salta, tillsätt mjölet och späd med mjölk och grädde under vispning, smula ner buljongtärningen och sjud i 3 minuter

    2. 2.

      Knäck ägget på en tallrik och vispa lite med en gaffel, lägg lite ströbröd på en annan tallrik, doppa fisken först i ägget sedan i ströbrödet och stek fisken, salta

    3. 3.

      servera fisken med kokt potatis och sås, och fräst spenat

Är innehållet i detta recept olämpligt?