Rödlökspizza med skinka

Rödlökspizza med skinka

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Aldrig har det varit enklare och snabbare att ta ett steg närmre Italien än med denna fräscha, matiga pizza med mozzarella, fefferoni och basilika. Buon appetito!
Fler recept på:
Picknickmat, Budgetmat, Sallad, Barnkalas, Basilika, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st pizzakit med tomatsås och deg
    2. 1 st finstrimlad rödlök
    3. 200 g riven ost, gärna mozzarella
    4. 1 dl fefferoni
    5. 200 g lufttorkad skinka
    6. 1 kruka basilika
  1. Pizzasås

    1. 2 dl flytande crème fraiche
    2. 1 tsk salladskrydda eller örtsalt

Gör så här

    1. 1.

      Bred ut pizzan på en plåt. Bred ut tomatsåsen. Strö över lök och ost. Grädda i 250°, enligt beskrivningen på förpackningen.

    2. 2.

      Blanda pizzasåsen.

    3. 3.

      Strö ut feferoni, skinka och basilikablad över pizzan. Servera pizzan med pizzasås och tomat- och grönsallad.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Gör pizzan på glutenfri pizzabotten. Laktosintolerans: Välj laktosfri crème fraiche.
Är innehållet i detta recept olämpligt?