Rödkålssallad på sked

Rödkålssallad på sked

Av: / Foto: Anders Norrsell
15 min
8 port
Enkelt och gott tilltugg som serveras på sked. Förbered och ställ i kylen.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st litet rött äpple
    2. 1 st pressad citron
    3. 75 g rökt skinka
    4. 11/2 dl kesella kvarg
    5. 11/2 tsk fransk senap
    6. 1 dl tunt strimlad rödkål
    7. 1 krm salt
  1. Garnering

    1. kryddgrönt
    2. lite strimlad rödkål

Gör så här

    1. 1.

      Kärna ur och tärna äpplet fint. Pressa över lite citron så att äppelbitarna inte tappar färg. Tärna skinkan fint.

    2. 2.

      Blanda samman kesella och senap. Rör ner skinka, äpple och strimlad rödkål. Smaka av med salt.

    3. 3.

      Fördela blandningen på skedar som du placerar på en bricka eller ett fat så att varje gäst kan ta sin egen sked. Garnera med kryddgrönt och finstrimlad rödkål.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?