Rödkålssallad med grapefrukt

Rödkålssallad med grapefrukt

Av: / Foto: Erik Karlsson
20 min
1 skål
Krispigt fräscht och läckert till den övriga julmaten. Gör en rejäl skål, det brukar gå åt.
Fler recept på:
Budgetmat, Jul, Rödkål, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. ½ st litet rödkålshuvud
    2. 2 st stånd fänkål
    3. 2 st rosa grapefrukter
    4. kvistar bladpersilja
    5. 50 g bladspenat
  1. Dressing

    1. 3 msk olivolja
    2. 1 tsk dijonsenap

Gör så här

    1. 1.

      Finstrimla kål och fänkål, gärna med mandolin eller osthyvel. Skala grapefrukten. Skär rent fruktköttet från hinnor med vass kniv och tärna det fint. Skölj persiljan och repa bladen.

    2. 2.

      Bottna ett fat eller en skål med bladspenat. Fördela resten av ingredienserna ovanpå. Blanda dressingen, smaka av med salt och peppar, och ringla den över salladen. Låt stå kallt tills det är dags att servera.

Fler recept på:
Budgetmat, Jul, Rödkål, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?