Rödkåls- och äppelsallad med pumpakärnolja

Rödkåls- och äppelsallad med pumpakärnolja

Av: / Foto: Annika Broman
10 min
5 portioner
Pumpakärnolja har en egen lite speciell men mycket god smak. Om du inte hittar den funkar det även med olivolja.
Fler recept på:
Sallad, Picknickmat, Fetaost, Rödkål, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 400 g rödkål
    2. 1 st stort äpple
    3. 1/2 dl pumpakärnor
    4. 2 tsk finhackad färsk rosmarin (kan uteslutas)
    5. 100 g tärnad fetaost
  1. Dressing

    1. 3 msk pumpakärnolja eller olivolja
    2. 1 1/2 msk balsamvinäger
    3. 1 tsk honung
    4. 1 msk vatten
    5. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Hyvla rödkålen fint med en osthyvel. Lägg den i en bunke och krama den med en hand. Tärna äpplet. Blanda rödkål, äpple, pumpakärnor och rosmarin i en bunke.

    2. 2.

      Dressing: Rör ihop olja, balsamvinäger, honung, vatten, salt och peppar.

    3. 3.

      Häll på dressing och strö över fetaost.

Fler recept på:
Sallad, Picknickmat, Fetaost, Rödkål, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?