Rödingtårta

Rödingtårta

Av: / Foto: Barnkanalen
60 min
10 bitar
Tårta för barnkalas med inspiration från Barnkanalens Partytältet
Annons

Ingredienser

 1. Rulltårtsbotten

  1. 3 st ägg
  2. 2 dl strösocker
  3. 2 tsk bakpulver
  4. 0,5 dl mjölk
  5. några droppar röd karamellfärg
 2. Jordgubbsmousse

  1. 250 g Jordgubbar, frysta som tinat
  2. 90 g florsocker
  3. 300 g grädde
  4. 3 st gelantinblad

Gör så här

  1. 1.

   Rulltårtabotten, 1 botten Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna (eller plåt). Bred ut smeten jämnt med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen i 250 grader cirka 5 minuter. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet

  2. 2.

   Jordgubbsmousse: Blötlägg gelatin i rikligt kallt vatten. Mixa jordgubbar med florsocker till en slät och fin puré med en mixer, häll 1 dl i en kastrull med gelatinbladen och värm tills gelatinet smälter, häll tillbaka det med resterande puré och rör runt ordentligt. Vispa grädden fluffig och blanda i jordgubbsblandningen i flera omgångar.

  3. 3.

   Gör två rosa rulletårtebottnar. Gör en fiskmall och skär ut en fisk av ena botten. Gröp ur botten lite grand. Bred på jordgubbsmousse på hela fisken. Gör den ”bulligare” mitt på fisken. Skär ut en till fiskkropp, lite större än underdelen och lägg uppepå. Bred ett tunt lager mousse uppepå. Garnera med skivade jordgubbar. Gör ett fiskhuvud och stjärtfena av röd marsipan. Garnera med två ögon ( vit sockerpasta och svart karamellfärg).

Är innehållet i detta recept olämpligt?