Röding på fänkålsspegel

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 personer
En smarrig röding på fänkålsspegel.
Fler recept på:
Citron, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rödingfilé
    2. salt, peppar
    3. 1 msk smör
    4. 1 st fänkål
    5. 1/2 dl vitt vin
    6. 1 dl crème fraiche
    7. 2 dl gröna ärter
  1. Dekoration

    1. citronklyftor, dill

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125 grader.

    2. 2.

      Skär rödingen i 4 portionsbitar. Salta och peppra och stek så den får färg i smöret, lägg över i ugnsfast form och låt gå klart ca 12-15 minuter.

    3. 3.

      Skär fänkålen i bitar, koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa fänkålen, koka upp på nytt med vin, crème fraiche. Koka ärterna i lättsaltat vatten några minuter.

    4. 4.

      Häll en spegel av såsen, lägg i fisken och strö över ärterna. Dekorera och servera med ärter, sås och kokt delikatesspotatis.

Fler recept på:
Citron, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?