Rödbetstartar med getostcrustini, citronette, äpple och hasselnöt

Rödbetstartar med getostcrustini, citronette, äpple och hasselnöt

Av:
20 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 150 g färska rödbetor
    2. 1 st avocado
    3. 30 g chévreost
    4. 1 st baguette
    5. 2 msk flytande honung
    6. 2 msk citronjuice
    7. ½ dl hasselnötter alternativt valnötter
    8. 1 st äpple
    9. 1 msk smetana eller crème fraiche
    10. machésallad eller liknande
    11. råsocker (valbart)

Gör så här

    1. 1.

      Skär baguetten i så tunna skivor du kan och lägg på en plåt. Ringla över olivolja på samtliga skivor och rosta i ugnen på 175° tills de blir hårda och krispiga.

    2. 2.

      Mosa chévreosten och smetana tills det blir en kräm.

    3. 3.

      Rosta hasselnötterna alternativt valnötterna i en torr panna och krossa dem grovt.

    4. 4.

      Blanda citronjuicen med honung.

    5. 5.

      Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden rödbeta i ungen på 175° i 5-8 minuter eller tills de mjuknat lite.

    6. 6.

      Mosa avokado och blanda den med den rostade rödbetan samt den rårivna som är kvar. Smaka av med olivolja, salt och peppar.

    7. 7.

      Forma en puck eller liknande med rödbetsröran och lägg på en tallrik. Ta en crustini (rostade baguetten) och lägg lite getostkräm på den. Vill du så lägger du på lite råsocker och bränner lite med en brännare men det är valbart.

    8. 8.

      Toppa rödbetstartaren med tunt skivat äpple, machesallad och rostade nötter och drissla på citronetten över salladen som sista steg innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?