Rödbetstartar

Rödbetstartar

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Rödbetor
    2. 1 st Scharlottenlök
    3. 1 msk Kapris
    4. 1 msk Senap
    5. msk gräslök
    6. 1 st Citron
    7. 3 msk Olivolja
    8. Salt
    9. Peppar
  1. Till Servering

    1. 4 st Äggulor
    2. 1 dl Majonäs
    3. 50 g Hasselnötter
    4. Pepparrot, färsk
    5. Färska örter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Skrubba rödbetorna och lägg dom på bakplåtspapper. halvera dom om dom är för stora. Baka dom i 35-40 minuter eller tills dom är mjuka. Låt svalna och finhacka dom. Kan även köpa färdigkokta.

    2. 2.

      Rör ner rödbetshacket med finhackad scharlottenlök, kapris, gräslök, senap, rivet citronskal och olivolja.

    3. 3.

      Lägg upp rödbetsröran på djupa tallrikar och med äggula, majonäs, hackade hasselnötter, färskriven pepparrot och havsyra.

Är innehållet i detta recept olämpligt?