Rödbetssoppa med kokosskum

Rödbetssoppa med kokosskum

Av: / Foto: Carin Pålsson
60 min
4 personer
Smarrig rödbetssoppa med kokosskum.
Fler recept på:
Nötter, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st gul lök, finhackad
    2. 50 g fänkål (ca 1/2 liten), finhackad
    3. 1 msk finriven färsk ingefära
    4. 1 msk rapsolja
    5. 3–4 st färska rödbetor, ca 500 g, skalade och tärnade
    6. 1 krm malen kanel
    7. 1–1 1/2 liter grönsaksbuljong eller vatten
    8. 2 dl kokosmjölk, ekologisk
    9. salt och peppar
  1. Till garnering

    1. kokosskum
    2. hackade pistaschnötter

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Fräs lök, fänkål och inge­fära i olja i en kastrull på låg värme tills löken börjar karamelliseras. Tillsätt rödbetstärningar och kanel och låt småputtra i 5 min. Häll i buljong eller vatten. Lägg på ett lock och låt koka på medelvärme tills rödbetorna är mjuka.

    2. 2.

      Mixa soppan till slät puré. Tillsätt kokosmjölken och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Skumma lite kokosmjölk med en stav­ mixer och skeda den över soppan. Gar­nera med hackade pistaschnötter.

Fler recept på:
Nötter, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?