Rödbetssoppa med grönsaksmuffins

Rödbetssoppa med grönsaksmuffins

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
5 portioner
Denna fantastiskt goda vegetariska soppa är fylld av vitaminer och mineraler. Måltiden blir mer matig med härliga grönsaksmuffins.
Fler recept på:
Baka, Budgetmat, Soppa, Broccoli, Vitlök
Annons

Ingredienser

  1. Rödbetssoppa

    1. 1/4 st vitkålshuvud
    2. 1 st gul lök
    3. 1–2 st morötter
    4. 6 st färska rödbetor
    5. 2 msk smör
    6. 1 msk råsocker
    7. 1 st pressad vitlöksklyfta
    8. 1,2 liter vatten
    9. 3 st grönsaksbuljongtärningar
    10. 1 tsk salt
    11. 2 krm peppar
  2. Grönsaksmuffins

    1. 100 g broccoli
    2. 2 dl dinkelsikt eller vetemjöl
    3. 1 dl riven västerbottensost
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 1/2 tsk salt
    6. 2 st ägg
    7. 2 msk olja
    8. 1 dl filmjölk
  3. Servering

    1. yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Skär vitkålen i bitar. Skär bort stocken och kasta. Skala och dela lök, morötter och rödbetor. Riv allt grovt i matberedare. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med socker. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud sakta ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Sätt ut muffinsformar på en muffinsplåt eller en vanlig plåt. Dela broccolin i småbitar och koka dem mjuka i saltat vatten 3 min. Blanda mjöl, ost, bakpulver och salt.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner det i mjölblandningen. Klicka ut smeten i formarna. Stick ner broccolibitar i muffinssmeten. Grädda mitt i ugnen i 225° ca 10 min för små och ca 20 min för stora.

    4. 4.

      Servera soppan med yoghurt och grönsaksmuffins.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Gör muffinsen på majsmjöl, bovetemjöl eller glutenfri mjölmix. Laktosintolerans: Välj laktosfria mejerivaror.
Fler recept på:
Baka, Budgetmat, Soppa, Broccoli, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?