Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Av: / Foto: Erik Karlsson
30 min
4 personer
Alldeles inför serveringen garneras soppan med yoghurt som ger extra smak.
Annons

Ingredienser

    1. 600–700 g rödbetor
    2. 1 st potatis
    3. 3 st selleristjälkar
    4. 1 st gul lök
    5. 1 tsk pressad vitlök
    6. 1 msk finriven ingefära
    7. 1/2 dl hackad mynta
    8. 2 msk olivolja
    9. 1 msk strösocker
    10. 1 liter hönsbuljong (glutenfri)
    11. salt, peppar
  1. Garnering

    1. 1 dl mild yoghurt
    2. 2 msk hackad mynta
    3. 1 tsk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär rödbetorna och potatisen i mindre bitar. Strimla selleristjälkarna. Hacka löken.

    2. 2.

      Fräs lök, vitlök, ingefära och myntablad i olja cirka 3 minuter. Tillsätt rödbetor, potatis, selleristjälkar, socker och hälften av buljongen. Koka upp och sjud under lock ca 40 minuter tills grönsakerna är mjuka.

    3. 3.

      Finfördela i matberedare. Späd med resten av buljongen till önskad konsistens och koka under omrörning ett par minuter. Salta och peppra.

    4. 4.

      Häll upp i skålar/muggar och garnera med yoghurt, myntablad och några droppar olivolja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?