Rödbetssallad med fikon, mozzarella och hasselnötter

Rödbetssallad med fikon, mozzarella och hasselnötter

Av: / Foto: mittkok.expressen.se
25 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 3 st kokta rödbetor
    2. 2 st mozzarella
    3. 50 g mangoldskott
    4. 2 st fikon
    5. 1/2 st rödlök
    6. 1 dl hasselnötter
    7. rödbetsgroddar
    8. färsk oregano
  1. Fikonbalsamico

    1. 1 st fikon
    2. 1/2 dl balsamvinäger
    3. 1 tsk honung
    4. 1/2 dl olivolja
    5. salt
    6. malen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Fikonbalsamico: Dela fikonet i klyftor. Lägg i en kastrull, häll på balsamvinägern och koka upp.

    2. 2.

      Sila av och blanda med honungen och olivoljan. Salta och peppra.

    3. 3.

      Rödbetssallad: Skär rödbetorna och mozzarellan i bitar.

    4. 4.

      Lägg upp salladen på ett stort fat. Lägg på rödbetorna och mozzarellan.

    5. 5.

      Skär fikonen i klyftor. Strimla rödlöken tunt och lägg fikonen och rödlöken på fatet.

    6. 6.

      Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Låt svalna och strö nötterna över salladen.

    7. 7.

      Lägg på rödbetsgroddar och oregano. Ringla över dressingen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?