Rödbetspannacotta

Rödbetspannacotta

Av: / Foto: Carin Pålsson
30 min
4 personer
En lila dröm - rödbetspannacotta. Låt stelna i 4 timmar innan servering.
Fler recept på:
Efterrätt, Halloween - skrämmande goda recept, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gelatinblad
    2. 2 dl kokosmjölk, ekologisk
    3. 1 dl vispgrädde
    4. 1/2 dl strösocker
    5. 1 tsk lakritspulver
    6. rivet skal av 1/2 citron
    7. 1 dl rå rödbetssaft, finns färdig att köpa

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

    2. 2.

      Värm försiktigt upp kokosmjölk, visp­grädde, socker, lakritspulver och citron­skal i en kastrull så att lakritsen och sockret löses upp. Lägg i gelatinbladen så att de smälter. Tillsätt rödbetssaften och blanda väl på låg värme. Vispa inte, då blir det lätt luftbubblor.

    3. 3.

      Fördela pannacottan i 4 portionsglas. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stå i kylen i minst 4 tim före serveringen.

Tips från kocken

Hittar du ingen färdig rödbetssaft kan du göra din egen. Skala 2–3 rödbetor. Pressa sedan ur saften, antingen med en råsaftmaskin eller genom att riva betorna fint och sedan pressa saften ur rivet med rena händer.
Är innehållet i detta recept olämpligt?