Rödbetspaj

Rödbetspaj

Av:
60 min
4
Pajskal med parmesanost. Gräddfil och chèvre i äggstanningen. Rostade solrosfrön på toppen.
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 150 gram Smör
    2. 50 gram Riven parmesanost
    3. 2,5-3 dl Vetemjöl
    4. 2 msk Iskallt vatten
  2. Fyllning

    1. 2 knippor Rödbetor
    2. 1 st Färsk lök
    3. 1/2 dl Solroskärnor
    4. 3 st Ägg
    5. 2 dl Gräddfil
    6. 1 dl Grädde
    7. 150 g Chèvre
    8. 1/2 msk Honung
    9. 1 tsk Timjan
    10. 1 tsk Svartpeppar
    11. 1 tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Pajdegen: riv parmesanosten och blanda snabbt ihop till en smulig massa med smör, mjöl och vatten. Tryck ut i en springform och ställ att vila i kylen i 30 min. Förgrädda i 200 grader i 10 min

    2. 2.

      Fyllning: Koka rödbetorna. Stek löken i skivor tillsammans med solrosfröna. Blanda ihop alla ingredienserna till äggstanningen. Skala och klyfta rödbetorna, blanda i lök och solrosfrön. Häll över äggstanningen och grädda i 200 grader i 35 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?