Rödbetscarpaccio med senapsmajonäs och hasselnötter

Rödbetscarpaccio med senapsmajonäs och hasselnötter

Av:
4 port
Prova att lägga fler grönsaker i iskallt vatten i 10 min före servering för trevlig krispig yta.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rödbetor
    2. 1 dl majonäs
    3. 2 tsk dijonsenap
    4. 2 tsk honung
    5. 0,5 dl hasselnötter
    6. 50 g rucola
    7. 1 msk apelsinsaft
    8. 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Skär av roten och blasten och skrubba betorna. Hyvla mycket tunt på mandolin eller med osthyvel.

    2. 2.

      Lägg i iskallt vatten i 10 min (för extra krispiga skivor=). Häll av vattnet, torka skivorna och lägg upp på ett stort, platt fat.

    3. 3.

      Mixa ihop majonäsen och smaksätt med senap och honung.

    4. 4.

      Klicka ut majonäsen på rödbetsskivorna. Grovhacka hasselnötterna och strö över. Toppa med rucola och pressa till sist över apelsinsaften. Strö över flingsalt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?