Rödbetscarpaccio med getost och kanderade valnötter

Rödbetscarpaccio med getost och kanderade valnötter

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
5 personer
Ett vegetarisk tilltugg på rödbetor som serveras med getost och valnötter.
Fler recept på:
Citron, Nötter, Potatis, Valnötter
Annons

Ingredienser

  1. Carpaccio

    1. 3 stora rödbetor
    2. saften av 1/2 citron
    3. 3 msk olivolja
    4. 1 tsk salt
    5. 1 krm svartpeppar
  2. Kanderade valnötter

    1. 50 g valnötter
    2. 4 msk honung
  3. Garnering

    1. 30 g getost

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta rödbetorna och skala dem med en potatisskalare.

    2. 2.

      Använd en mandolin och skiva rödbetorna tunt. Det går också bra med den grova sidan på rivjärnet.

    3. 3.

      Blanda rödbetorna med citronsaft, olivolja, salt och peppar och låt vila.

    4. 4.

      Kanderade valnötter: Hacka valnötterna grovt. Häll honungen i en stekpanna och värm upp. Lägg i valnötterna och rör om i ca 5 minuter på hög värme tills nötterna fått fin gyllenbrun färg.

    5. 5.

      Lägg ut rödbetsskivorna på stora matskedar. Smula över getosten och toppa med de kanderade valnötterna.

Tips från kocken

Om man tycker att parmesanost är för stark i smaken kan man med fördel byta ut den mot en vällagrad prästost för lite mildare smak.
Fler recept på:
Citron, Nötter, Potatis, Valnötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?