Rödbetscarpaccio med getost

Rödbetscarpaccio med getost

Av: / Foto: Carin Pålsson
2 portioner
Perfekt förrätt till Alla hjärtans dag! Och om du inte vill göra hjärtan kan du bara lägga skivorna lite omlott. Koka gärna rödbetorna kvällen före. Det är lättast att skära tunna skivor om du har en mandolin.
Annons

Ingredienser

    1. 2 kokta rödbetor
    2. 50 g färsk getost
    3. 20 g blandad sallad
    4. 6 valnötshalvor
  1. Dressing

    1. 1/2 msk vinäger
    2. 2 msk mild olivolja
    3. 1 krm salt och lite svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skiva rödbetorna mycket tunt, helst med en mandolin. Lägg skivorna likt taktegel på ett bakplåtspapper. Ta ut ett hjärta med stort pepparkaksmått eller skär ut ett hjärta eller någon annan form. Klipp bort papperet runtom.

    2. 2.

      Fördela osten på tallrikar. Lägg på hjärtat med hjälp av papperet och lossa det försiktigt. Lägg på salladen och brutna valnötter runt om. Blanda dressingen och ringla på lite på salladen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?