Rödbetscarpaccio med getost

Rödbetscarpaccio med getost

Av: / Foto: Tine Guth Linse
10 min
2 portioner
En vegetarisk förrätt med getost.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 kokta rödbetor
    2. 50 g färsk getost
    3. 20 g blandad sallad
    4. 6 valnötshalvor
  1. Dressing

    1. ½ msk vinäger
    2. 2 msk mild olivolja
    3. 1 krm salt och lite svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skiva rödbetorna mycket tunt, helst med en mandolin. Lägg skivorna likt taktegel på ett bakplåtspapper. Ta ut ett hjärta med stort pepparkaksmått eller skär ut ett hjärta eller någon annan form. Klipp bort papperet runtom.

    2. 2.

      Fördela osten på tallrikar. Lägg på hjärtat med hjälp av papperet och lossa det försiktigt. Lägg på salladen och brutna valnötter runt om. Blanda dressingen och ringla på lite på salladen.

Tips från kocken

Vill du inte göra dem hjärtformade kan du bara lägga ut skivorna lite omlott på tallriken.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?