Rödbetsburgare

Rödbetsburgare

Av:
8 st
Veg
Annons

Ingredienser

  1. Biffar

    1. 3 rödbetor
    2. 1 1/2 dl quinoa
    3. 1 rödlök
    4. 2 vitlöksklyftor
    5. 1/2 kruka persilja
    6. 1 ägg
    7. 2 msk linfrö
    8. 1/2 dl sesamfrö
    9. 1/2 citron, saften
    10. flingsalt
    11. 3 msk ströbröd (panko)
  2. Dressing

    1. 2 avokado
    2. 1 msk tahini
    3. 1/2 citron, saften
    4. salt
  3. Servering

    1. (hamburgar)bröd
    2. picklad rödlök*
    3. salladsblad
    4. saltgurka

Gör så här

    1. 1.

      Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Ringla lite olivolja över och kör i ugnen, 175 C ca 30 min eller tills de är mjuka.

    2. 2.

      Skala och klyfta lök och vitlök och koka quina.

    3. 3.

      Blanda ägg, linfrö, ströbröd, citronsaft och salt och ställ att svälla medan rödbetorna bakas.

    4. 4.

      När betorna är mjuka, lägg i matberedare med lök, persilja och quinoa. Mixa men låt det vara lite textur kvar i betorna (inte puré).

    5. 5.

      Blanda mixen med äggblandningen (om det känns för löst kan du ha i lite mer ströbröd) och forma till biffar på en pappersklädd bakplåt med lite blöta händer. Stek i ugnen, 225 C, ca 30 min eller tills de fått en fin yta.

    6. 6.

      Dressing: Mixa avokado, tahini, citronsaft och salt till en slät kräm.

    7. 7.

      Rosta bröd och montera ihop.

Är innehållet i detta recept olämpligt?