Rödbetsbröd

Rödbetsbröd

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
60 min
1 bröd
Glutenfritt rödbetsbröd, det här brödet passar bra till soppor och som lunchbröd med ett rejält pålägg som t.ex. skinka med saltgurka.
Annons

Ingredienser

    1. 2 1/2 dl rismjöl
    2. 3 dl hasselnötsmjöl
    3. 1 msk fiberhusk
    4. 1 1/2 dl solrosfrön
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 1 tsk bikarbonat
    7. 1/4 tsk salt
    8. 2 st ägg
    9. 1 1/2 dl mandelmjölk
    10. 2 st rödbetor, skalade och grovt rivna

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.

    3. 3.

      Tillsätt ägg, havremjölk och rödbetor.

    4. 4.

      Smörj en brödform som rymmer ca 2 liter och lägg i degen.

    5. 5.

      Grädda i ugnen ca 25-30 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg på ytan.

    6. 6.

      Tag ut brödet och låt det svalna på ett galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?