Rödbetor med varm vinbärsdressing och getost

Rödbetor med varm vinbärsdressing och getost

Av: / Foto: (c) jthansson
20 min
2 pers
En underbart god och enkel variant på hur man får rödbetor att smaka bäst. Perfekt förrätt för en flexitarian.
Annons

Ingredienser

    1. 1 knippe rödbetor (typ 3 var, om de är lite mindre)
    2. 1,5 msk vinbärsgele
    3. 1/2 st bananscharlottenlök
    4. 1,5 msk rödvinsvinäger
    5. 1 msk färsk timjan
    6. 1/2 msk mortlade fänkålsfrön
    7. 1/2 dl olivolja
    8. 50 g getost (mjuk) / chevré

Gör så här

    1. 1.

      Skär av blasten (spara gärna en bit) på rödbetorna, koka dem. Tills de blir mjuka men med tuggmotstånd. Tid beroende på storlek. Mindre, typ golfboll - tar ca. 15 min.

    2. 2.

      Smält/värm vinbärsgele (funkar lika bra med svarta vinbär som röda vinbär) schalottenlök, vinäger och färsk timjan. När det smält och blivit en sås (löken ska inte tillagas så mycket) då drar du av pannan.

    3. 3.

      Låt rödbetorna svalna lite. Rör ner olivoljan i såsen. Lägg ner rödbetorna där och blanda. Lägg upp på tallrik. Slå lite sås över. Smula getosten. Kanske lite timjan på toppen. Så har du en underbar förrätt!

Är innehållet i detta recept olämpligt?