Röda burgare

Röda burgare

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 port
Fler recept på:
Burgare, Rödbeta, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. 500 g nötfärs
    2. 1 ägg
    3. 1 dl vispgrädde
    4. rivet skal från citron
    5. 1 tsk provencalska örtkryddor
    6. salt
    7. peppar
    8. 1 msk smör
    9. 4 skivor getost ca 150g
  1. Rödbetssallad:

    1. 4 färska rödbetor
    2. 1/2 squash
    3. 1/2 kruka färsk basilika
    4. 2 msk olivolja
    5. saften från en citron
    6. blad av huvudsallad
    7. pumpakärnor
    8. salt
    9. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda köttet med ägg, grädde, rivet citronskal, provencalska örtkryddor, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek dem i smör.

    2. 2.

      Lägg burgarna i en ugnsfast form och efterstek dem i 175 g, ca 15 min. Lägg en skiva getost på varje burgare när 5 min av tiden återstår.

    3. 3.

      Koka rödbetorna och skiva dem. Hyvla squashen i tunna skivor med en osthyvel. Blanda dem med rödbetorna. Hacka basilikan. Blanda olja och citronsaft och tillsätt basilikan. Häll över rödbetorna och squashen. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Lägg ut salladsblad på fyra tallrikar. Lägg rödbetssalladen på bladen och därefter burgarna ovanpå. Toppa med pumpakärnor.

Fler recept på:
Burgare, Rödbeta, Chèvre
Är innehållet i detta recept olämpligt?