Röd tomatpesto

Röd tomatpesto

Av:
15 min
6 port
Peston kan förvaras i kylen 4–5 dagar eller i frysen upp till en månad. Ät den tillsammans med zoodles eller zucchinitagliatelle.
Annons

Ingredienser

    1. 50 g soltorkade tomater
    2. 2 msk citronsaft
    3. 1,5 dl olivolja
    4. 1 msk basilika, färsk eller torkad
    5. 1 klyfta vitlök, pressad
    6. salt
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att blötlägga tomaterna i ljummet vatten 10–15 minuter. Häll av vattnet. Mixa tomaterna och citronjuicen grovt med stavmixer.

    2. 2.

      Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt mixa tills en jämn konsistens. Salta och peppra efter smak och tillsätt basilika samt eventuellt vitlök, lite mer citron och olja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?