Röd quinoasallad

Röd quinoasallad

Av: / Foto: Ulrika Pousette
25 min
2 portioner
Quinoa är en ört och naturligt fri från gluten. De små fröna är mycket protein- och näringsrika. Det finns röd, svart och vit quinoa i välsorterade butiker.
Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Avokado, Broccoli, Morot, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl röd quinoa
    2. 250 g broccoli
    3. 150 g körsbärstomater
    4. 250 g grön sparris
    5. ½ st rödlök
    6. 200 g skalade räkor
  1. Sås

    1. 1 dl gräddfil
    2. ½ dl majonnäs
    3. ½ dl hackade färska örter t ex gräslök och persilja
    4. salt och peppar
  2. Tillbehör

    1. 1 st avokado
    2. morotsstavar
    3. bröd

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och koka quinoan enligt förpackningens anvisning.

    2. 2.

      Dela broccolin i buketter och halvera tomaterna. Skär sparrisen i bitar. Finhacka löken.

    3. 3.

      Koka broccolin och sparrisen i lättsaltat vatten några minuter tills de är knappt mjuka. Blanda ner dem samt tomater, lök och räkor i quinoan.

    4. 4.

      Blanda gräddfl, majonnäs och örter. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med sås, avokado, morötter och en brödbit.

Är innehållet i detta recept olämpligt?