Röd pestokyckling med oliver och fetaost

Röd pestokyckling med oliver och fetaost

Av:
60 min
4 personer
Det bästa av Italien och Grekland, pesto och fetaost, förenas i denna härliga kycklingrätt som passar såväl vardag som fest.
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kyckling
    2. 100 g röd pesto
    3. 3 dl grädde
    4. 1 dl utkärnade oliver
    5. 1 vitlöksklyfta
    6. 2 msk smör, att steka i
    7. salt & peppat

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i bitar. Krydda med salt och peppar och stek i smör tills de fått fin färg.

    2. 2.

      Blanda peston och grädden i en skål. Lägg de stekta kycklingbitarna i en ugnsfast form tillsammans med oliverna, fetaosten och vitlöken.

    3. 3.

      Häll pestogrädden över alltsammans och tillaga i ugn tills allt fått fin färg. 35-40 minuter är lagom beroende på ugn, form och kycklingbitarnas storlek.

    4. 4.

      Servera med grönsallad, blomkålsris eller kålmos.

Är innehållet i detta recept olämpligt?