Röbetsbiffar med feta och rostade valnötter

Röbetsbiffar med feta och rostade valnötter

Av:
30 min
5 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g rödbetor
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 80 g valnötter
    5. 2 msk fiberhusk
    6. 2 msk maizena
    7. 2 st ägg
    8. 150 g fetaost
    9. örtsalt och peppar
    10. smör/olja
    11. honung

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök och fräs i olja

    2. 2.

      Rosta valnötter i ugn eller panna tills de fått en gyllene färg

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, fiberhusk och maizena till en klumpfri smet

    4. 4.

      Hacka valnötter och häll dem i smeten. Blanda ner lök, pressad vitlök och smulad fetaost.

    5. 5.

      Riv rödbetor (kokta, skalade och avsvalnade). Blanda ner i smeten och tillsätt salt och peppar.

    6. 6.

      Låt smeten stå i kylen ett par timmar, gärna över natten.

    7. 7.

      Hetta upp stekpannan med smör eller olja. Klicka i smet och platta till biffar. Stek tills biffen fått en frasig yta på båda sidor.

    8. 8.

      Glasera ev ytan med honung och toppa med fetaost. Servera med sallad och evetuellt ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?