Rispilaff

Rispilaff

Av: / Foto: Annika Broman
30 min
4 portioner
Färgstarkt ris med goda smaker som passar utmärkt till kycklingen.
Fler recept på:
Rödlök, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 4 st portioner ris
    2. 2 tsk gurkmeja
    3. 1 st granatäpple
    4. ½ st rödlök, finhackad
    5. 2 msk finhackad persilja
    6. ½ dl russin
    7. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt förpackningens anvisning och blanda i gurkmeja.

    2. 2.

      Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Häll av vattnet.

    3. 3.

      När riset är klart vänd ner löken, granatäppelkärnorna, persiljan och russinen. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till kycklingen.

Fler recept på:
Rödlök, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?