Rispappersrullar med räkor

Rispappersrullar med räkor

Av: / Foto: Anette Nilsson
45 min
4 portioner
Egentligen kan du fylla rispappers rullar med nästan vad som helst. Här är ett enkelt förslag som är trevligt att servera som förrätt.
Fler recept på:
Avokado, Morot, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 litet knippe färsk koriander
    2. 4 st vietnamesiska rispapper
  1. Fyllning

    1. 250 g skalade räkor
    2. 1 st avokado, skivad
    3. ½ st mogen mango, strimlad
    4. 1 st bit rättika och/eller morot, ca 150 g, strimlad
    5. 4 st romansalladsblad
  2. Dippsås

    1. 1 dl japansk soja
    2. 1 msk finriven ingefära
    3. 2 msk hackad koriander
    4. 1 msk pressad lime

Gör så här

    1. 1.

      Plocka korianderbladen från stjälkarna. Hacka 2 msk till dippsåsen, och spara resten av bladen till fyllningen.

    2. 2.

      Förbered fyllningen.

    3. 3.

      Doppa rispapperen i ljummet vatten snabbt tills de börjar mjukna. Lägg dem på ren handduk och sedan på skärbrädan. Fördela fyllningen på rispapperen och forma 4 rullar. Dela rullarna på mitten.

    4. 4.

      Dippsås: Blanda soja, ingefära, koriander och lime. Servera till rullarna i små portionsskålar.

Fler recept på:
Avokado, Morot, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?