Risotto Tricolore

Risotto Tricolore

Av:
45 min
4 Personer
Krämig Risotto med tomatsås och italienska smaker
Annons

Ingredienser

  1. Carnilole

    1. 1 liter kycklingfond
    2. Olivolja extra virgin
    3. 2 st Scharlottenlökar
    4. 1 klyfta Vitlök
    5. 4 dl Ris
    6. 1,5 dl vitt vin
    7. 2 dl Tomatsås
    8. ? Salt
    9. ? Svartpeppar
    10. 150 gr Parmesanost
    11. 4 st Buffalo Mozarella
    12. Pesto
    13. 4 st Vitlöksbröd
    14. Parmaskinka
    15. Basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp kycklingfonden i en egen kastrull, den ska bil varm men inte koka (puttra lite)

    2. 2.

      Häll i cirka 2-3msk olivolja. Fräs scharlottenlök och vitlök på medelvärme. Den ska bli mjuk och glansig. Får absolut inte bli färgad.

    3. 3.

      Tillsätt vitt vin och rör om tills vinet dunstat

    4. 4.

      Tillsätt riset, höj värmen till cirka 6-7 på en 10-gradig spis och låte den bli varm och glansig. Tar cirka 2 min

    5. 5.

      Tillsätt därefter 2-3 dl av kycklingfonden rör om tills den absorberats av riset. Fortsätt så med att tillföra någon dl i taget under ca 10-14 min. Rör om kontinuerligt så at vätskan absorberas av riset.

    6. 6.

      Tillsätt tomatsåsen och rör om cirka 7-8 minuter till. Ställ därefter av grytan och låt risotton vila

    7. 7.

      Smaka av och tillsätt salt och peppar efter behov. Riv sedan parmesan ned i grytan, rör om tills allt blandad sig. Ringla lite olivolja över risotton.

    8. 8.

      Lägg upp risotto på tallriken och ganerna med Basilikablad, riven Mozarella-ost och ringla pesto över. Servera med vitlöksbröd och parmaskinka

    9. 9.

      Garnera med basilikablad. Ge bladen en lavett med handflatan, eller lägg bladen mellan händerna och klappa, de fäller ut smakerna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?