Risotto svamp

Risotto svamp

Av:
30 min
4 pers
Recept från Peter Lindström
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl Canneoliris (Zeta)
    2. 20 st Shitake svamp
    3. 2-3 msk Kycklingfond
    4. 1 liter vatten
    5. 100 gram smör
    6. 2 dl riven parmesan
    7. 1 st gul lök
    8. 1 st vitlöksklyfta
    9. 1 dl vitt vin
    10. olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Bryn svampen i olja salt och peppar. Lägg åt sidan.

    2. 2.

      Fyll botten av en gryta med olivolja fräs lök & vitlök. Blanda I riset så det fettas in. Tillsätt vinet. Blanda.

    3. 3.

      Tillsätt lite buljongvatten i taget till riset. Skall småputtra i drygt 20 minuter under omrörning. Fyll på med mer vatten om nödvändigt.

    4. 4.

      I med svamp, smör och parmesan på slutet. Ät direkt!

Är innehållet i detta recept olämpligt?