Risotto med laxspett

Risotto med laxspett

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
40 min
4 personer
En festlig vardagsrätt!
Fler recept på:
Risotto
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. olja
    3. 4 dl arborioris
    4. 8-10 dl kokhet grönsaksbuljong
    5. 2 dl riven parmesanost
    6. 600 g laxfilé
    7. smör
    8. salt och peppar
    9. 2 st krukor vattenkrasse

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och curry några minuter.

    2. 2.

      Tillsätt ris och låt det fräsamed en liten stund. Späd sedan med kokhet buljong i omgångar – låt buljongen koka in och späd med ytterligare kokhet buljong medan du rör om kontinuerligt för att få enkrämig konsistens, cirka 30 minuter.

    3. 3.

      Ta pannan från värmen och rör ner parmesanost. Skär laxen i kuber och trä dem på spett. Smält smöret i en stekpanna och stek spetten några minuter runt om tills de är genomstekta. Krydda. Servera med vattenkrasse.

Tips från kocken

Arborioris har förmågan att reda vätskan den kokar i så att man får den klassiskt krämiga risottokonsistensen. Rör i den med jämna mellan rum och späd med mer kokhet buljong så att den inte kokar torrt.
Fler recept på:
Risotto
Är innehållet i detta recept olämpligt?