Risotto - grundrecept

Risotto - grundrecept

Av:
Annons

Ingredienser

  1. 4 port

    1. 3 dl risottoris
    2. 1 st gullök eller
    3. 1-2 st schalottenlökar
    4. 1 dl vitt vin
    5. 1 l vatten
    6. 2 st hönsbuljong
    7. 1-2 dl parmesan
    8. rapsolja
    9. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningarna, låt sjuda på svag värme.

    2. 2.

      Finhacka löken och svetta i rapsolja tills den blir mjuk men inte får färg i en tjockbottnad traktörpanna. Lägg i riset och vänd runt det tills det blivit blankt. Tillsätt vinet och låt puttra nån minut eller två. Tillsätt lite vätska i taget, ganska frekvent, och låt puttra under lock.

    3. 3.

      Riv parmesan. Smaka av riset. Tillsätt parmesanen när riset fortfarande har lite kärna kvar och dra strax där efter av pannan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?