Risotto formaggio

Risotto formaggio

Av: / Foto: Christina Sundien
45 min
4 portioner
En rustik risotto med tre sorters ostar. Servera den helt nylagad!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Risotto
Annons

Ingredienser

    1. 3 msk olivolja
    2. 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
    3. 3 st schalottenlökar (finhackade)
    4. 3 dl arborioris
    5. 2 dl vitt vin (torrt)
    6. 1 liter kokhet grönsaksbuljong
    7. salt och vitpeppar
    8. 75 g parmesan (riven)
    9. 75 g västerbottensost, eller annan lagrad ost (riven)
    10. 100 g chèvre (i skivor)
    11. 50 g macadamianötter (grovt hackade)
    12. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och ris ett par minuter under omrörning.

    2. 2.

      Sänk värmen och tillsätt vinet. Puttra tills vinet kokat in i riset. Tillsätt buljong, lite i taget, rör hela tiden.

    3. 3.

      Risotton är färdig när riset är al dente med en liten hård kärna längst in. Salta och peppra. Rör i parmesan och västerbottensost. Fördela risotton i tallrikar eller skålar. Toppa med chèvre, nötter och svartpeppar.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Risotto
Är innehållet i detta recept olämpligt?