Risoni med kyckling i rosmarin, tomat och svarta oliver

Risoni med kyckling i rosmarin, tomat och svarta oliver

Av: / Foto: David Munns
45 min
4 portioner
En smarrig pastarätt med kyckling smaksatt med rosmarin, tomat och svarta oliver.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 200 g risoni
    2. olivolja
    3. 4 st kycklingbröst
    4. salt och peppar
    5. 1 st gul lök (i skivor)
    6. 2 st vitlöksklyftor (hackade)
    7. 1 nypa chiliflagor
    8. 1 msk finhackad färsk rosmarin
    9. 1 1/4 dl vitt vin
    10. 1 burk hela tomater (à 400 g)
    11. 1 nypa socker
    12. 10 st svarta urkärnade oliver

Gör så här

    1. 1.

      Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Värm 2 tsk olivolja i en teflonpanna.

    2. 2.

      Skär kycklingbrösten i skivor och fräs i stekpannan tills de fått lite färg. Salta och peppra.

    3. 3.

      Lyft ur pannan och häll i ytterligare 1 tsk olivolja och lägg ner lök, vitlök, chili och rosmarin. Stek i cirka 7 minuter tills löken är genomskinlig, men inte tagit färg

    4. 4.

      Tillsätt vin, tomater – som du hackar upp i pannan – socker och kyckling. Salta och peppra och låt koka i cirka 10 minuter tills kycklingen är genomkokt.

    5. 5.

      Tillsätt oliverna och servera med risoni.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?