Riskakor med rökt lax

Riskakor med rökt lax

Av: / Foto: Katja Kristoferson
15 min
2 portioner
Riskakor med rökt lax, perfekt som förrätt eller kanske till lunch?
Fler recept på:
Sallad, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 ägg
    2. 3 msk riven gul lök
    3. 1 msk dijonsenap
    4. 1 msk rismjöl eller maizena majsstärkelse
    5. 3 dl kokt, avsvalnat basmatiris (¾ dl okokt, 60 g)
    6. 1 msk hackad dill
    7. salt och peppar
    8. 2 tsk rapsolja till stekning
  1. Garnering och servering

    1. dill
    2. ½ dl minifraiche, 5 % Ⓛ
    3. 100 g rökt lax
    4. 70 g blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Vispa upp ägget och blanda med övriga ingredienser. Låt stå några minuter.

    2. 2.

      Stek sedan 8 små ojämna plättar i oljan i panna med släpp lätt-beläggning. Servera med tillbehören.

Fler recept på:
Sallad, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?